Avui no he tingut un dia massa galdós. D'entrada perquè he començat ja jornada a les 02:30h en ple atac de rinitis al·lèrgica que ha durat 12 hores, i seguint per tantes altres coses i cosetes del dia a dia que et van minant l'ànima. Tot plegat ha fet un gir quan he arribat a casa i m'he plantat a la cuina a experimentar un plat nou que feia dies que em rondava pel cap... i ha quedat prou bé, i estic contenta, i els nens han estat contents amb el resultat de l'experiment!! 
Patata i ou gratinats amb salsa mornay 
Ingredients (per 3-4 persones): 
4 patates grans 
3 ous 
Per la salsa: 
50 grs de formatge gruyere (ratllat) 
200 grs de llet 
100 grs de nata líquida 
25 grs de farina 
25 grs de mantega 
nou moscada, sal i pebre al gust 
Preparació: 
Bullim (o coem al vapor) les patates tallades a daus grans, i també els ous. Quan les patates estiguin fetes les posem a una safata del forn, pelem els ous i els tallem també a trossos (jo ho he fet en 8 trossos cadascun). Els afegim a la safata del forn amb les patates. 
Per la salsa posem tots els ingredients en un cassó i coem a foc lent, remenant constantment (o sovint) vigilant que no bulli. Uns 8 minuts. Passat aquest temps aboquem la salsa sobre les patates i posem formatge ratllat a sobre. Jo hi he posat gruyère i emmental. 
Ho posem al forn, preferiblement preescalfat, a gratinar una mica. 
I a menjar!!! 
...No és un plat dels light, que diguem, però és fàcil de preparar, i està deliciós...

 
7 comentaris:
M'ho apunto, supercuinera!
Oh, ara que hem tornat a començar la dieta... per enèsima vegada!!! L'apunto per quan decidim saltar-nos-la ;)
Petons!!
martachka, el que heu de fer és adaptar les mides de la recepta i fer mitja patata per cadascun, i això sí, acompanyat d'una bona amanida!!!
albert, apunta apunta, i si la fas algun dia després m'expliques si ha triomfat o no entre la progènie!
Estranyament tinc tots els ingredients per casa.
Estranyament avui faré un sopar no pre cuinat a La Sirena :)
m'alegra saber que he servit d'inspiració pel teu sopar òscar...
Amb la dieta que fem, tenim 1 dia a la setmana que per dinar el tenim lliure, podem menjar el que vulguem!!! Així que quan tinguem un dia lliure que no coincideixi amb un dinar a casa els pares o els sogres, ja sé què faré... I res d'amanida, que ja ens surt per les orelles!!!
GriGri! Pensa amb les que no tenim forn !!!!! I vivim a una mitja de 35ºC diaris! Gràcies maca! :)
Baciones!
Publica un comentari a l'entrada