31 de març 2008

El reforç positiu

Aquest és el nom que han donat a la tàctica de molts pares d'incentivar certes conductes dels fills. Si el nen o nena fa alguna cosa ben feta se'l felicita amb entusiasme perquè percebi que allò realment està molt ben fet i de mica en mica anar creant l'hàbit..

Doncs bé, sapigueu que ara és el meu propi fill el què es dedica a fer-me reforços positius. Ahir a la nit per exemple, quan vaig anar a fer-li un petó de bona nit em va demanar que li llegís un conte. Li vaig dir que era molt tard i que no podia ser, llavors va demanar que n'hi expliqués un de curtet. Però resulta que va demanar la Ventafocs. I jo que recapitulo i busco una versió-express de la història sense oblidar cap detall principal per explicar-li el conte de manera breu. Ell va escoltar amb atenció tot el relat, i quan vaig acabar amb allò del "i van viure feliços al castell i la ventafocs no va ser mai més la criada de ningú" em va dedicar un efusiu "molt bééééé mareeeee!" amb un esforçat somriure.

Sabeu aquells dibuixos de l'Arare, que en algunes situacions els queia una gota ben gruixuda de suor a un costat de la cara? Doncs em vaig quedar igual.

Fill 1 - Mare 0

5 comentaris:

08181 ha dit...

jajajaja

ah... maleïts monstres son genials!

;)

Grigri ha dit...

sí, bona oi?
Doncs prepara't per saber la que em va etzibar ahir al vespre. Fa uns dies que faig comèdia dient que sóc una molt bona ballarina clàssica.. ell em demana que balli i jo faig la mona imitant posats de ballarina. Evidentment no en tinc ni idea, però la qüestió és que tots plegats riem d'allò més.. Doncs bé, ahir se m'acudeix dir: "en sé molt de ballar oi? M'apuntaré al concurs aquest que fan a la tele del Fama que segur que m'agafen".
I el molt monstre va i em diu: "no mare, a les mares no les agafen al concurs..".
un punyal que encara porto clavat...

ex koala mir ha dit...

JAJAJA. Es un CRACK aquest nen! M' encanta !!!!

Ptons!

Grigri ha dit...

ptons mir! ja ho veus, quan necessitis un menut sense escrúpols per alguna campanya ja saps on trucar...

estherisland ha dit...

déu n'hi do...almenys és agraït quan cal...el nen té un saber estar i un porte impressionants...jajaj