29 de setembre 2005

Post-protestant

Aquí teniu el post-protesta del mes: Tema fitipaldis.

Sóc un dels molts pringats que cada dia he d'agafar el cotxe per anar a treballar. No sé si a vosaltres us passa el mateix, però a mi particularment em dóna la impressió de que cada vegada hi ha més fitipaldi suelto.

La col·lecció de BMWs, Mercedes, Audis, i 4x4s varis, ja és un clàssic. L'equació CotxeCarKeTiKagues=SócElPutuAmoDeLaKarretera, sense ànims de generalitzar, podríem dir que es compleix en qualsevol carretera i en qualsevol moment i des de fa anys.

Però és que vinc observant que, a aquestes alçades, qualsevol conductor, independentment de si va amb un Jaguar o amb un Seat Panda, o amb una furgoneta "catxurra", és un perill potencial. És com si tots plegats ens haguéssim tornat completament bojos..

Us asseguro que cada dia necessito grans dosis de paciència per no tornar-me una mena d'energúmena histèrica al volant (La luz en mí, La luz en mí...). Quan no és pels que van massa adormits, és pels que són tant desperts que es passen de llestos:

1-No suporto els jetes que no cedeixen el pas quan els toca perquè se'ls acaba el carril d'incorporació. No és només que no cedeixin el pas, sinó que es posen al teu carril sense ni posar l'intermitent, obligan-te a frenar en sec si no vols anar a espetegar al carril contrari.

2-No entenc la moda aquesta de "per adelantar tot s'hi val". Llons! a mi em van ensenyar a l'auto-escola que s'adelanta per l'esquerra!! Anar per l'autopista avui en dia és el més semblant a una pole de Fórmula 1. Tothom adelantant per on pot i "marica l'últim" (amb perdó per l'expressió), passant de dreta a esquerra i d'esquerra a dreta i tiro porque me toca..

3-Els del "club del volantasso" me pueden.. Tu véns pel teu carril amb una velocitat determinada, i resulta que et trobes que més endavant, un individu que va més lent que tu i que va pel carril del costat, ha decidit que aquell és el moment oportú per canviar de carril. I ho fa. A la mateixa
velocitat que anava. Normalment sense ni posar l'intermitent (perquè? menys gasto!). Obligan-te a fer la frenada monumental del dia, si no vols anar a espetegar dins del seu maleter. I no és maco això!

4-Els inconscients que aparquen a les places reservades a minusvàl·lids, i als passos zebra, i a les cantonades. A la gent que va amb cadira de rodes o que anem empenyent cotxets amb criatures ens va molt bé poder aprofitar els baixants de les voreres habilitats per poder creuar el carrer.
Civisme, si-us-plau, Civisme!!!

Buff... crec que podem dir que m'he desfogat bastant no?

Us convido a fer el mateix, a dir què us emprenya dels "alonsitos" que ronden sueltos per la nostra xarxa viària.

..si és que només ens faltava un campió de Fórmula 1 per aixecar els ànims de la nació...

12 comentaris:

Xurri ha dit...

T'has deixat el cagadubtes que pren la decissió de si s'incorpora o no a la autopista/ronda com qui al super decideix quina llauna de berberechus (d'escopinyes) surt més a compte: s'ho pensa, s'ho pensa i s'ho torna a pensar, i just quan arribes al seu nivell es decideix i...brrrrummm.. pof... pof... surt a 10 per hora sense intermitent!!! i tu amb un putu BMV dels cars trepitjant-te els paraxocs trasers. Per que no poden respectar el límit de velocitat, no, si posa 80, ells a 120. Total, si els multen no paguen...

I l'impacient darrera el cagadubtes, que tip d'esperar que l'altre esbrini el sexe dels àngels de cop i volta decideix que aquell tio és insofrible i l'avança al carril d'acceleració i s'incorpora sobtadamente quan menys t'ho esperes?

El mon es plé de capullos.

Per cert, tens una miqueta d'espam? Posa la verificació de paraules, que va be...

Albert ha dit...

Reconec tots els "capullos" i "capulles" que enumeres (no siguem massa sexistes). A mi, els que m posen a mil són els que per la ciutat aparquen allà on els va bé, independentment que sigui doble fila, pas de vianants, etc, especialment els que baixen només un moment per fer una gestuió: al banc, recollir els nens del cole, comprar sno sé què al quiosc. Aquest personal em posa a mil. Cretin(e)s!!! Si hi ha algú per aquí que fa això, ho sento, jo també m'havia de desfogar.

Grigri ha dit...

Uuuui Sííí!!! albert, farà un parell de mesos sortia de casa de bon matí per anar a treballar i una senyora va parar al mig del carrer (un carreró estret, no hi havia per on passar si no tens unes "gadgeto-ruedas"), per descarregar la compra del super a la porta de casa seva...
brrrrrr!!! imagina-t'ho. Tothom esperant que la marquesa descarregués el munt de bosses al replà de casa seva!!!
per matar-la...
amb perdó, però per matar-la...

Grigri ha dit...

Per cert, xurri: què vols dir amb això de l'espam?
Ostres, estic molt adormida..

Anònim ha dit...

A mi em van esenyar a un curs q hem d´intentar no potencia la ira i riure quan ens passin coses com aquestes. Ho vaig intentar, pero algu q riu sol conduïn fa molta, molta por.

Alfredito ha dit...

¿Cuántas veces recordamos "Un día de furia" cuando conducimos? Los especímenes con los que nos cruzamos son de todo tipo. Seguramente nosotros mismos damos miedo.

Xurri ha dit...

Grigri, ahir quan vaig entrar a deixar-te un comment el meu era el 4rt, els 3 primers eren anuncis en anglés d'aquests de propaganda que a ningú li interessen... aixó volia dir am el spam.

Corregeixo capullos per capull@s.

Per matar-los els de la doble-triple fila: si jo pago parking per fer una gestió de 10 mintus, perque no el paguen ells/elles?

On es la urbana quan la necessites?

Grigri ha dit...

Ui, a mí me passa muchas veces lo de recordar la peli "un día de furia".. no sólo al volante.
Es que creo que ese personaje personifica todas nuestras frustraciones y rabietas varias de vivir en las urbes.
Muchas veces no reaccionamos como el de la peli porque nuestro proceso de socialización nos ha conducido al "cuenta hasta diez, no pasa nada, peor es robar... etc."
pero ganas no nos faltan!! ;-D

Xurri: no formulé bien la pregunta. En realidad lo que quería saber es cómo activar esto de la verificación de palabras que dices.. Gracias por la ayuda..

Grigri ha dit...

Ah, i denke: pot fer por veure algú rient al volant, però si tothom ho posés en pràctica estic segura que tot aniria diferent.

Xurri ha dit...

S'activa des de la pestanya "opciones" i la secció "Comentarios", la resposta a la pregunta:

¿Mostrar verificación de la palabra para comentarios?

Ha de ser "Si".

Després, guardar valores, i publicar de nou...fàcil!!!!

Anònim ha dit...

Decididament el que més em cabreja és que no posin l'intermitent. I ho sento, Albert, però en això de no posar els intermitents, els homes guanyeu: ho tinc comprovadíssim! És d'una prepotència espatarrant: "jo giro, què m'importen els altres?"
Doncs res, els altres a endevinar les intencions...
Ah, i els que van parlant amb el mòbil. Quan veus que el del cotxe de davant condueix com raro, és que està parlant pel mòbil (i en això tb entren les fèmines).

Per cert, Grigri, m'he rigut molt amb l'explicació de com llegeixes els contes al teu fill (al blog de l'Albert): jo vull ser com tu!!!
"On està la mama ideal? Aquíiii, en aquest blog!!!". Petonets

Ahoi team ha dit...

prefiero pensar que se debe a una enajenación transitoria, me bebo una cervezzita y espero que el "capullo" se haya esfumado con la última gota d eespuma....
por desgracia, no siempre funciona