05 d’abril 2013

Entre fogons

Avui deixo una recepta senzilla i de les que et fa quedar bé (relació esforç-resultat excel.lent):


Tronc de Full Salat

Ingredients:
1 Base de pasta de full (tipus La Cocinera – secció refrigerats de qualsevol supermercat)
150 grs Pernil dolç
150 grs cintes de bacon (tipus Tarradellas)
50 grs xampinyons
1 ceba petita
1 tarrina formatge camembert (tarrinas President o similar)
Formatge ratllat (del tipus que es prefereixi)


1- Posem el forn a 200º perquè vagi agafant temperatura.

2- Estenem la base de pasta de full sobre la llauna del forn, sense separar-lo del paper. Intentem estirar els extrems perquè quedi en forma cuadrada. No cal que quedi exactament quadrat però estirar una mica les bandes ens ajudarà a tancar el tronc.

3- Cobrim el 75% de la pasta de full amb el pernil dolç començant per la banda que tenim més aprop nostre.

4- Mentrestant en una paella farem el farciment del tronc. A foc lent posarem primer la ceba picada (amb oli o margarina, com preferiu, jo la poso amb margarina), i al cap d’uns minuts, vigilant que no es torri la ceba afegim xampinyons tallats a trossets petits. Quan veiem que comencen a estar cuits, afegim les cintes de bacon. Al cap d’uns 4-5 minuts afegirem un raig de vi blanc. La quantitat equivalent a mig got de tallat aproximadament. Al cap d’uns 5 minuts més aproximadament, quan veiem que s’ha evaporat el vi, parem el foc, afegim el formatge camembert i ho mesclem tot.

5- Afegim la mescla a sobre la base de full, mirant de que posar-la en forma de tub allargat. Per saber on posar la mescla imagineu la línia que marcaria el 25% de la base comptant des de l’extrem que ens queda més aprop. Ha de quedar base entre nosaltres i el tub del farcit per poder cargolar la pasta de full.

6- Seguidament cargolem el full, començant per cobrir el tub del farcit amb la base que hem deixat aprop nostre, i ajudant-nos amb el paper si cal, acabem de cargolar el tronc. Tanquem pels costats perquè el farciment no surti a fora, i per acabar posem el formatge ratllat per sobre el tronc. Jo hi poso una mescla de gouda i chedar, però es pot posar emental i parmesà o qualsevol altra opció a gust del consumidor.

7- Posem el tronc al forn, i en uns 20 minuts, quan veiem que està torradet ja el tindrem apunt. Es pot servir calent o fred.


Les opcions d’aquest tronc són múltiples, ja que podeu fer el farcit del què us vingui de gust. En alquna ocasió l’he fet cobrint el 75% de la base no només amb pernil dolç, sinó posant pernil dolç i formatge emental en llenques, i farcint-lo amb espinacs saltejats amb pinyons i panses..

Vaja, que dóna marge per experimentar!!
Desitjo que us agradi

2 comentaris:

martachka ha dit...

Uoooooooooooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!! Jo havia fet una cosa així només amb pernil dolç i formatge havarti, untant la pasta de full amb ou per sobre perquè quedi torradeta... Un bikini, vaja... però això teu ja és alta cuina!!! Va directe a la llista d'experiments que he de fer aviat ;)

Tenblog ha dit...

Uuuuhhmmmmmm