24 d’abril 2007

Proves de so

...un dos, sssí, sssssí, provant, un, dos, provant, provant...

Estic fent proves de so. Va caure a les meves mans un article sobre l'embaràs que es titulava: "connecta amb el teu bebè", i això intento.

No he estat mai seguidora fervent de totes aquestes revistes que donen consells als pares de què han de fer amb els seus fills (i sobretot què han de comprar!!!). Però quan em cau gratuitament un exemplar a les mans no puc evitar fullejar-les. Ho trobo molt divertit. No vull dir amb això que tots els articles que hi ha no valguin la pena. Estic segura que molta gent hi troba ajuda o almenys alguna guia en els moments complicats (recordem que els fills arriben al món sense llibret d'instruccions), però jo personalment no recordo haver-hi trobat mai res de profit. Ans al contrari, i l'article que us vull comentar és un dels més graciosos que he llegit darrerament.

La introducció recomana a la mare que dediqui un temps (sense especificar) a comunicar-se amb el seu bebè a soles, i amb la parella. D'aquesta manera, diuen, s'amplia el vincle amorós i s'enriqueix més aquesta experiència única que és l'embaràs (i tant única!!).

El què seria el text pròpiament dóna una orientació de com ha de ser aquesta comunicació amb el nadó, dividint-lo en tres apartats: primer, segon i tercer trimestre. Però especifica que no et pot escoltar fins al cinquè mes, així que és a partir d'aquest moment que pots començar a comunicar-te amb ell.

Les recomanacions pel segon trimestre són:

1- PARLAR AMB ELL. D'acord. Fins aquí bé.
2- CANTAR-LI CANÇONS. Psè... diuen que li podem mostrar amor i alegria a través de la cançó... això dependrà de les habilitats de la mare no?? En fi, acceptarem Cantar com a canal de comunicació.
3- POSAR-LI MÚSICA. ai ai aaai que això es complica! Quin tipus de música? Tranquils, ja t'ho expliquen ells: si li poses Les quatre estacions de Vivaldi li despertaràs una sensació "d'harmonia", i si li poses un concert de rock dur li donarà una sensació de "desasosiego". I que consti que no m'ho invento, que ho diu l'article..
4- ENTONAR MANTRAS. Fins aquí podíem arribar. Ho sento però per aquí no hi passo!!! Sense més comentaris, us citaré directament el text perquè pogueu opinar vosaltres mateixos:
"...puedes entonar sencillos mantras (cánticos sagrados con significados espirituales que, al ser pronunciados correctamente, favorecen estados mentales de serenidad y atención y permiten aportar una mayor profundidad al encuentro madre-hijo). "
Doncs moltes gràcies per l'explicació. Però no s'acaba aquí, et diuen com ho has de fer... no us ho perdeu!!:
"Sentada en una postura cómoda entrelaza las manos sobre tu regazo y toma conciencia de tu cuerpo y del cuerpo de tu bebé sintiendo que la vibrarción os recorrerá a los dos. Toma aire y al respirar emite el sonido "mmmmmmm", alargando la "m" por un tiempo sin forzar. Mantén los labios cerrados, los dientes ligeramente separados y la lengua en el centro de la boca sin tocar ni arriba ni abajo. También puedes entonar con cada espiración el mantra "MA", que significa luna, el aspecto femenino del universo"
Què voleu que us digui, a mi que em perdonin però encara no he trobat el moment de posar-m'hi. Potser és que no em decideixo entre el mantra "M" o el mantra "MA".. tot un dilema..


Però no us penseu que acaba aquí la cosa. El despiporre arriba amb el Tercer trimestre. Aquí les activitats proposades són bàsicament dues:

1- PARAULES D'AMOR PER NÉIXER. "....mediante afirmaciones del tipo: Ya estás llegando, tengo ganas de abrazarte, o gracias por haberme elegido como madre, o ten confianza que yo te ayudaré, o mi cariño hacia ti es inmenso y deseo que seas feliz en esta nueva etapa..."
No diré que no hi hagi cap persona al món que no faria una cosa així. Segurament n'hi ha. Però una servidora no. És que no sé, però em sentiria com rallant l'esquizofrènia dient coses així, com parlant sola pel món. Al meu nadó li dic cosetes, el saludo quan es desperta de bon matí i sobretot li demano que no em matxaqui a patades, però d'aquí al "gracias por haberme elegido como madre"... doncs no ho sé, hi va un tros llarg! crec..
2- CANTAR LAS VOCALES DURANTE EL PARTO. Senyors i senyores hem arribat al clímax de l'article. Delirant. Us citaré també el text perquè no tinc paraules:
"Una forma de ganar fortaleza ante las contracciones es cantar las vocales "Aaaaaa", "iiii", "ooo" y "uuuuuu" (esta última es especialmente indicada en el expulsivo)".
Que la idea té la seva gràcia és innegable. Que la "uuuuuu" vagi bé per "el expulsivo" és genial (prenc nota ara que s'acosta el moment, espero que ningú de la sala de parts tingui algun trauma infantil amb l'udol dels llops).
Però hi ha una cosa que m'ha preocupat especialment: Què passa amb lal "E"???? Que està prohibit cantar la "E" durant el part?? Des que vaig llegir l'article que em preocupa aquesta discriminació tant descarada d'aquesta pobra vocal. Potser que escrigui a la revista perquè m'ho expliquin...

S'accepten propostes!!!

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Estic absolutament esmaperdut... qué els hi passa amb la E?! és una lletra d'alló més bonica!! (de fet, no és la única obsesió sobre aquesta lletra, recordes el llibre? El Segrest, de fet la traducció catalana tenia una altra lletra segrestada... una crueltat...)

Saps, quan el Yago era (més) petit, els seus pares em van prohibir de cantar-li the doors, no era música per babies, deien... però el cert és que el tio es quedava a la glòria... (gloria, gran cançó).

Les guies cada cop em fan més al.lèrgia, i més les que venen acompanyades de sermons o articles d'opinió o vivències explicatives... um... com si els consells fossin realment vàlits... la vida és per viure-la, oi?

Doncs a mi m'havien venut la moto que tots els mantres començaven per OM (ve a significar com l'inici de totes les coses l'univers i tot plegat... i per aixó totes les oracions les començaven amb aixó...) però no t'imagino mantrejant... tot i que mandrejant...

Encara estic copsat per lo de la E... (au! vEs a passEjar!)

ex koala mir ha dit...

Gri Gri, FELICITAS !!!!!!!!!! Que m' han informat que ahir ja va sortir el Marti !!!! VISCA VISCA !!!

Espero que no hagi coincidir amb la Leti, ke se que no et feia gracia jijiji.

Es que soc a la Xina i no se que passa al mon.

Un petonas a tota la familia !!! M' enviaras una fotito via mail, oi? ;-)))))

Albert ha dit...

El nostre primer, a la panxa de sa mare, va escoltar el Love me tender de l'Elvis Presley mil vegades i mira, ara només vol escoltar la Patum. La petita només va escoltar Patum, veurem què vol escoltar quan sàpiga demanar-ho.

A veure què farà el Martí, i felicitats!

Petitabruixa ha dit...

Moltes felicitatsssssssssssssssssssssssssssssssssssssss!!!!

Espero que esteu bé tots i dona-li un petonet al Martí de part meva !!!

Cuida't maca!!!
;-)

laurinha ha dit...

La EEEEEEEEEEe la fa el bebé, al final del part. Ara que si t'hi vols afegir potser les infermeres flipen menys que amb la uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

D'on has tret aquesta revista? Sembla un manual de buena esposa d'èpoques passades...

Dan ha dit...

Eeeeeh?!
El Martí ja esta aquí????
Docns felicitats, tu! (ostres, sempre vaig tard pel mon)