20 de febrer 2007

El Test


Una de les coses que et passa quan estàs embarassada i que cap llibre especialitzat en el tema t’explica, és haver de d’afrontar repetidament el TEST DEL PASSAVOLANT XAFARDER (a partir d’ara TDPX).

Per situar-vos:
El Passavolant (Goes-Flying en anglès) és tot aquell qui es creua al teu camí, sigui a mig passadís de la feina, o bé a l’ascensor, o bé al forner on compres cada dia, o rentan-te les mans als lavabos de l’IKEA… en resum: als llocs més insospitats; i que es caracteritza per mostrar amb tu una cordialitat excessiva (i permeteu-me que enfatitzi aquest adjectiu) arran del teu estat de bona esperança.

El TDPX és un qüestionari aparentment senzill, basat en uns punts molt bàsics :
1 - De quantes setmanes estàs. Aquesta qüestió sol ser formulada a la inversa a mesura que la teva panxa adquireix dimensions de globus aerostàtic: “quantes setmanes et queden?”
Aquest punt és especialment dolorós quan encares el tercer trimestre. Tu ja comences a estar farta de portar la panxa tot el dia amunt i avall i de sentir-te una versió descafeinada de “la ballena alegre”, i mires de concentrar-te en el què faràs aquesta setmana i com a molt la setmana que ve. Per no pensar en que encara et queden uns tres mesets. I llavors, quan menys t’ho esperes, coincideixes amb el tal Passavolant i et recorda que encara et queda una eternitat fins que arribi el gran dia, amb expressions de l’estil: “Encara?” o bé “Doncs sí que falten dies!”.
Hi ha una variant específica de Passavolant que jo l’anomeno “el Passavolant-graciós” (per no dir el Passavolant-filldep…), que després del “Encara?” afegeix un “doncs sí que estàs grassa per estar de tant poc!”.
Cosa que, com podreu imaginar, posa de molt bon humor a qualsevol.

2 - Si portes nen o nena. Aquest punt normalment va acompanyat d’un altre i és el decobrir si és el primer o segon embaràs. En cas de que sigui el segon se’t demana el sexe del primer fill. I si, com en el meu cas, resulta que repeteixes el sexe, acte seguit el Passavolant posa cara de compassió profunda com de donar el pèsam i et diu: “quina llàstima.. Bé, no passa res, al tercer viatge ja et vindrà la nena!”
Que quèèèèèèèèè?? Però on està escrit que repetir sexe sigui una mena de càstig diví? Faig cara d’estar disgustada jo? Faig cara de ser rica i poder-me permetre tenir un tercer fill? No ho entenc. Us asseguro que no ho entenc.

3 – El nom de la criatura. És una pregunta optativa. No tothom la fa. Però tot aquell Passavolant que la formula acte seguit et dóna la seva conformitat o disconformitat amb la teva tria.

4- El teu estat de salut. També és una pregunta optativa que el Passavolant formula o no en funció del temps del què disposa. A part dels comentaris sobre si la teva panxa és molt o poc grossa pel temps que estàs (i creieu-me que cada Passavolant gasta uns barems diferents), també hi ha el comentari sobre si estàs fantàstica o no. Us asseguro que recordo el nom i cognoms de tots els Passavolants que durant el primer embaràs em deien que només tenia panxa i que estava estupenda i que si em miraves de darrere no semblava ni que estés embarassada. JA JA JA i JA!!!
Una colla de mentiders tots plegats! Això és el que són!!
Embarassades del món: No us en creieu ni mitja paraula!!!
Perquè és impossible “estar igual d’estupenda però amb panxa”. I els llomillos que et surten què ? I les cames inflades què ? I aquesta papada que es va arrodonint què?
Es pot estar més o menys perjudicada, però fantàstica i estupenda no. I no us deixeu enganyar!


Però el pitjor del TDPX no rau en la dificultat de les preguntes. El seu major inconvenient és que et passes uns 6 mesos de la teva vida (obviarem els tres primers perquè normalment es porta el tema més d’amagat) responent el qüestionari una mitjana d’entre 8 i 10 vegades al dia. Una bona creu per als qui ens agrada viure tranquils en l’anonimat.

No sé quina és la solució. Però us puc assegurar que a aquestes alçades n’estic ben tipa de repetir com un lloro la mateixa informació tantes vegades al dia a gent que a penes conec. Digueu-me rara i esquerpa (que ja sé que ho sóc, ho assumeixo), però per molt que intento ser cordial i respondre amb paciència als comentaris de tothom sense engegar a prendre la fresca a ningú, us ben asseguro que no aconsegueixo acostumar-me a la idea de que això hagi de ser normal. És molt lògic que la gent que coneixes i t’estimes es preocupi per tu, però no m’ho sembla tant quan el Passavolant és algú que amb prou feines coneixes de res. Perquè no crec que aquesta persona “es preocupi per tu” precisament. Aquesta persona li sembla que et sentiràs la mar de bé si et fa algun comentari de la teva panxa (sense entrar als qui decideixen tocar-te-la directament, que els mataria). I a mi això no m’entra al cap. Que fico el nas en la vida dels demés jo? Doncs que em deixin en pau!

A vegades penso que hauria de portar a sobre targetons on digués:

Data prevista del Part: 29/04/2007
Sexe: Nen
ESTIC BÉ

I anar repartint-los a tots els Passavolants…

17 comentaris:

Petitabruixa ha dit...

En aquest poble, vora Màlaga, conegut per la seva presó on m'estic amb la meva parella...el 90% de la població està embaraçat !!! Aleshores, em sento un ésser profundament rar i, com a conseqüència, també ho sóc pels demés, que es passen el dia preguntant-me a què espero, per quan? que hi ha estàs? Nooooooooooooooooooo i no se pas quan serà!

En tot cas, si és curiós que, malgrat que no sigui el meu tarannà, aquí es veu molt malament que no preguntis i fins i tot, és de mala educació!

Així, que ja em veus, sempre demanant, encara que sigui una amiga d'una amiga de la caixera del Mercadona i passant la meva mà per un munt de panxes...Menys mal que diuen que porta sort!

Ànims i aquesta passavolant et diu que li encanten els nens (al contrari que a les meves veïnes que diuen que les nenes són més maques!)

Molts petonets i estigui boneta ;-)

Lili

Grigri ha dit...

Doncs ja en som dues Lili, a mi també m'agraden molt els nens!

Tres hurres pels nens...

Anònim ha dit...

XD com a representant dels passavolants tocadors de panxes he de dir que...

ei, ànims! jo he de dir, que de totes les amigues, cosines i germana que se m'han embaraçat, no n'hi ha hagut cap que s'alletgés, al contrari, enmig d'aquest procés de creació de vida, esteu radiants, brillants, i fins i tot en els moments de fatiga transmeteu quelcom especial, vaja, almenys a mi em sembla rebre-ho...

t'envio una abraçada enorme i molts petons per tots! (si el nen surt com el nen regnant serà una parella fantàstica)

Pepita Forever ha dit...

Escolta...i del tema estríes que em dius?? Jajajaja....(una petita broma), molt divertit..i desesperant!!

La Passavolanta virtual ;-)

Grigri ha dit...

Esteve: ja saps el què en penso d'això que dieu que estem wapes. Concretament l'efemèride diu així: "L'embaràs és aquell període de 9 mesos durant els quals tothom et troba wapa menys tu".

Africa: Doncs també tens raó, me n'oblidava! Jo he estat de sort i de moment me n'he escapat però en conec bastantes que han patit el tema i graciós graciós no ho troben..

Anònim ha dit...

Jo tampoc ho trobo eh? La meva conya era només irónica, també he passat per aquets psicotests. fins i tot una senyora em va dir al carrer que estava molt lletja, que tenia la cara "rara"...petó

Dan ha dit...

Doncs jo, que soc discret i no pregunto... i després em diuen que si passo, que si no tinc interès, que que desagradable que soc...
De manera que memoritzo el test i l'aplicaré la propera vegada.
Cuida't!

Grigri ha dit...

Dan, no és mala idea memoritzar el test però assegura't de que l'apliques correctament: només a dones embarassades del teu entorn proper.
I sobretot sobretot, molt de compte amb els comentaris sobre l'aspecte físic de la dona en qüestió. Tingues present en tot moment que si entres en aquests aspectes estàs en terreny pantanós!

Anònim ha dit...

has pensat en fer-te una samarrera inteactivo-informativa?

Grigri ha dit...

Denke, sí ho he pensat.
El què passa és que tinc un problema de talles.. I el pressupost en roba de prenyada ja el tinc esgotat.
Una altra opció era la de penjar-me un cartellet d'aquells d'home-anunci. Però tampoc ho trobava massa còmode. Si a més de carretejar la panxa has de dur penjat un cartell, no sé...
Els targetons m'han semblat la opció més assequible i pràctica!

Anònim ha dit...

et faria un gorret de punt, pero tot just començo...

Xurri ha dit...

Urfs, els (generalmente les)que arriben amb la mà estesa directament a tocar-te, puntada de peu directa!!!
Paciència, si pots, i si no, doncs toca panxes tú també, i torna la pregunta "de quant estàs" "ai, que no esperes... noia, quina planxa, és que t'he vist d'esquenes i m'ho ha semblat, com que fas una mica de llomillos...".

La veritat és que és odiós.
A mi no em sembla que siguis especialment esquerpa, crec que gairebé a tothom li fa rabia, excepte les supermamis superrealitzades que viuen l'embaràs com l'estat ideal de tota dona - deuen patir una psicosi transitòria hormonal. Però n'hi ha, d'aquestes.
En fi, el que et dic. Paciència, i quan s'acabi, agressivitat :D

Grigri ha dit...

Xurri, tens tota la raó, en conec unes quantes d'aquestes mames-sufrides que en dic jo, que realment creuen que no hi ha res millor que estar embarassada.. No havia pensat en la tesi de la psicosi transitòria hormonal però podria ser una molt bona manera d'explicar-ho!!!

Ahir el vespre em va tornar a passar: em vaig creuar pel carrer amb una dona que no suporto i que feia temps que no em saludava (perquè creuar-nos pel carrer ho fem cada setmana pràcticament) i ahir em veu la panxa i em para em fa el kit complet:
-dos petons
-donar l'enhorabona
-tocar la panxa
-punts 1,2,3 i 4 del TDPX
-i a més va tenir la delicadesa d'afegir allò de que estic grasseta per estar de set mesos...

PER MATAR-LA. La seva filla sí que està grassoneta. Està gorda com una vaca diria jo!!!
Quina ràbia de gent.....

ex koala mir ha dit...

jajaja, es un dels millors post que he llegit ultimament !!! ho sento, ja se que atu, no et fa gracia, pero, enhorabona per l' escrit !!!

estherisland ha dit...

jjjjjjj...nena...la gent és pesada...i té poca feina...jo voto per lo del cartell anunci..lo dels tarjetons si n'has de fer moltes còpies crec que acabaria sortint més car...petonets!!!

Anònim ha dit...

no me lo habia plateado. ya se lo pasare a mi hermanita que le faltan alguna que otra semanita.
vuelvo al rodaje...
toy muerto.
y eso que solo toca transporte hoy y una rueda de prensa.

ex koala mir ha dit...

Perdoni senyoreta, no voldria ser pas classificada de TDPX, però tot bé ??? Com que fa tants dies que no escrius al blog ...

Espero que si !!!!

Molts petons !!!