25 de febrer 2009

Ensaïmada, Cafè i Punyalada

Avui és el meu últim dia de baixa laboral, d'aquí a poca estona aniré a treure'm els punts i demà em reincorporaré a la part més dura de la meva vida.. He volgut aprofitar aquest matí per fer una de les coses que no puc fer habitualment (perquè entro d'hora a treballar): acompanyar els nens a l'escola.

Després de deixar-los he passat per davant d'un forn de pa i he comprat dues ensaïmades, una per mi i l'altra per ma germana, que aquests dies m'ha fet companyia. L'he trucat i hem quedat que esmorzaríem juntes a casa seva, ella hi posaria els cafès.

Quan he arribat a casa seva hi he trobat la senyora de la neteja, jo no ho sabia però es veu que el dimecres toca.. M'he presentat a la senyora Carmen i després de 5 minuts de sentir-la a parlar he començat a entendre el què deia. És un defecte que tinc, quan algú em parla ràpid en aquell castellà amb accent pseudo-andalús tancat, és que no rasco bola!!!

Quan ens hem assegut amb ma germana a devorar les ensaïmades, per desgràcia meva, ja havia superat la fase d'adaptació al idioma, i he pogut disfrutar de la següent conversa:

Sra.Carmen: Mira que pa sé hemmána, no sus parecéi en ná, no?
La Meva Sister: Pues casi nadie opina lo mismo que usted Carmen, que hay gente que incluso dice que nos confunde de tan iguales..
Sra.Carmen: Ah sí??
Grigri: Sí sí, de verdad. Mire, le agradezco que nos diga eso porque nosotras pensamos que no nos parecemos tanto como dicen.
Sra.Carmen: (a mi) No no, no sus parecéi, no. Poque tu hemmána éj mú guapa.
Grigri: (moltes gràcies Sra.Carmen, això seu és alta i fina diplomàcia) Sí sí, ella éj mú guapa
Sra.Carmen: Bueno, que no quiero dissí que tú séa fea (moltes gràcies altra vegada Sra.Carmen, no ho intenti arreglar, tallem-ho aquí), que tú también ére guapa, pero tu hemmána éj guapa (gràcies per remarcar el MÚ Sra.Carmen, no són ni les 10h del matí i ja m'han dit lletja..)

Puntualització:
Abans de res vull deixar clar que la meva germana és guapa. Ja se sap que amb el segon fill els pares ténen més experiència i sovint aconsegueixen que el segon surti més ben acabadet.

Reflexió 1:
La meva germana paga massa bé a la Sra.Carmen i aquesta es veu obligada a piropejar-la com a complement de la seva feina.

Reflexió 2:
La meva germana paga massa poc a la Sra.Carmen i aquesta ha optat per una estratègia de camelar-se-la, a veure si cau alguna cosa més.

Reflexió 3:
Definitivament, això de "La plus belle du quartier", era un farol com un campanar!! què us pensaveu?

7 comentaris:

martachka ha dit...

Hahahaha Que bo!!! Hahahaha Apa, que la Sra. Carmen té una mà esquerra i un do de paraula que fa por! La podríem ajuntar amb la meva sogra... que el dia que li vam dir que començàvem a fer dieta ens va dir "Pué a-vé si oj ponéi sífilis!". Evidentment, volia dir "sílfides"...

Grigri ha dit...

Hahahahahaha!!! sí senyor, tu sí que en saps de triar sogra!!! Així segur que sempre estàs divertida...

Això de la Sra.Carmen, la veritat, entre tu i jo, sense comentaris.

Salva Piqueras ha dit...

La meva sogra criticava la meva cunyada perquè tenia "sinusitis"... quan volia dir "celulitis"... per cert, diria que és del mateix poble que la Carmen.

òscar ha dit...

acomiadar una baixa laboral a còpia d'ensaimmades em sembla una opció magnífica.
com magnífiques em semblen aquesta mena de converses trivials (com la mantinguda amb la sra. carmen) que, a mi, em donen molta vidilla.

Grigri ha dit...

hehe.. tens raó òscar, aquesta mena de converses surten barates i donen molt joc!
En aquesta línia, el què més em diverteix actualment, són les converses que tinc amb el Meu Fill Gran, que està apunt de fer 5 anys.. no sé com s'ho fa però en la majoria de converses que tenim acabo rient.. :)

Salva, no sé a on viu la Sra.Carmen, però com a mínim va anar a la mateixa escola!!!

ex koala mir ha dit...

jajaja, gri-gri, m'has fet saltar les llagrimes amb el teu post ... i es just el que necessitava ...

espero que ja millor del bras (sorry, no c trencada en aquest teclat) ...

i ja dema ja aterro a BCN ... o sigui, que fins aviat!

ultim comentari des de bangkok :(

estherisland ha dit...

jajajajajaa....molt diplomàtica no és...l'altre dia va mirar de reüll unes fotos que mirava de les vacances i em va saltar: ui!!!a qui estas gordita no? tienes las piernas rellenitas....
o sigui que és habitual que sigui poc fina en els comentaris i que cada dia li toca algú...