25 de gener 2007

Perdó, he pecat...

Ho confesso: em dic Grigri i compro llibres compulsivament.


Portava aguantant el tipus des de després de l'estiu, evitant entrar a la llibreria sota la promesa d'acabar primer la pila de pendents.

Però ahir vaig llegir la darrera recomanació de la Núria Vila i vaig començar a notar que la temptació em podia. A la tarda vaig anar a buscar el petitó a la guarderia i després vaig anar a l'Abacus a buscar unes claus de fusta de faig que ens havia encarregat la mestra... D'entrada no hi havia necessitat de baixar a la planta de la llibreria, però quan vaig demanar per la persona que s'encarregava del tema em van dir que anés a buscar-la a la planta -1.... Allò era un senyal!!!
Vaig trobar l'encarregada de les claus de fusta i de tornada cap a l'ascensor vaig pensar que miraria si el trobava, però sense buscar massa activament. Si no el trobava fàcilment me n'aniria d'allà sense el llibre...

Bufff... tinc una força de voluntat molt feble... perquè buscant poc activament el llibre del Pablo Tuset vaig topar amb l'últim d'en Haruki Murakami i, com que n'he sentit a parlar tant i no n'he llegit res, doncs vaig pensar que el fullejaria... i després vaig llegir la ressenya... i seguidament el vaig posar al cistell. I seguint sense buscar activament vaig topar amb unes edicions de butxaca de dues obres de Paul Auster i, com que m'estic llegint la Trilogia de Nova York i m'està agradant vaig pensar que li podia preguntar a la meva llibretera preferida, l'Anna, quina de les dues em recomanava, i ella em va portar cap a un altre racó de la botiga perquè va dir que preferia que llegís Mr.Vértigo abans que les altres dues... i encara no sé com però el tal Mr.Vértigo també va caure dins del cistell... i ja de retirada, al costat d'on hi havia el Mr.Vértigo resulta que vaig topar amb el llibre del Tuset.. havia passat pel costat tres vegades i no l'havia vist!!

Resultat de l'expedició de les claus de fusta de faig:
1 parell de claus de fusta de faig
1 "Kafka a la platja" d'en Haruki Murakami
1 "Mr.Vértigo" de Paul Auster
1 "En el nombre del cerdo" de Pablo Tuset
1 capsa de plastilina i estris per fer figuretes amb la plastilina (per compensar la marejada que va patir el pobre nen d'una banda a l'altra de la planta -1...)

Ho confesso: em dic Grigri i compro llibres compulsivament.

17 comentaris:

Xurri ha dit...

Tranki, GriGri, la temptació era irresistible... pecare humanum est (i qui estigui lliure de pecat, que tiri el primer volum)

Bona lectura!!!

Albert ha dit...

I a mi com m'agrada aquesta grigri compulsiva. Aquest Murakami no l'he llegit encara, però diuen que és millor que els anteriors. El Mr vertigo, sí. És dels que jo també recomanaria d'Auster. Apa, a llegir i ja ens ho explicarem.

Grigri ha dit...

Sabia que per aquí la blogosfera trobaria ànimes bessones...
De fet, en això de la compra de llibres crec que l'albert em supera, oi?
Potser no tens el component compulsiu tant descontrolat però em consta que ets un devora-llibres de primera! jejejeje

Anònim ha dit...

Mr. Vértigo té passatges força crus però d'altres tan poétics... sigui com sigui, tots tenen força... bona el.lecció!

en quant l'Haruki Murakami o el Tuset, prenc nota, no n'he llegit res.

Jo tinc dues compres pendents, Pàmies i ... no recordo com es deia, però ho tinc apuntat :)

Petons i records!

estherisland ha dit...

jajaja..que bo...que dèbil...jjjjjjj...però quina debilitat més culta!!!

Pepita Forever ha dit...

La Trilogía de Nueva York va ser el primer llibre que vaig llegir de l'Auster. Recordo que el portava a tot arreu a sobre...el meu paradís és la Fnac!!!

Grigri ha dit...

La veritat és que també és el meu primer Auster i, com vaig dir, m'està agradant.
De moment ha caigut la primera història en un obrir i tancar d'ulls. I són 150 pàgines!
M'agrada molt com escriu. Devores les paraules amb una rapidesa considerable. I no és precisament perquè el to sigui "lleuger", per dir-ho d'alguna manera. Les situacions que recrea i el vocabulari que utilitza no en tenen res de fàcil. Però et transporta i això m'agrada.

Ahir abans d'anar a dormir vaig començar la segona història. Però estava molt cansada així que no vaig poder avançar gaire...
Però crec que aquest llibre l'acabaré aviat.
Jo no el porto a tot arreu com l'africa, sobretot perquè no tinc ni un moment durant el dia que pugui parar-me a llegir, però quan estic a casa aprofito qualsevol estoneta per posar-m'hi!

Anònim ha dit...

Em sembla que me'l tornaré a llegir un altre cop, m'estan entrant ganes!!....quan el portava a tot arreu crec que tenia 23,24 anys..ha plogut una mica oi? Ara vaig carregada també peró de fitxes de feina, bates molt brutes i berenars..., es lo que toca!! petonets

Grigri ha dit...

Jajajajaja!!!
És curiós, el meu bolso també s'omple cada tarda de berenars i bates.. i també hi porto un kit bàsic de supervivència amb una piruleta o chupachup o similar per quan estic en una situació caòtica d'aquelles que necessites eclipsar els ànims de la criatura i entretenir-lo d'alguna manera!!! jejejejejeje...

l'home de la musica ha dit...

No t'amoïnis!!! a mi em passa amb els dvd's... no puc entrar al punyetero corteingles i comprar películes!!! les depenentes ja em coneixen totes!

Dan ha dit...

Tranquila, ens veurem a l'infern dels addictes als llibres.

Casta ha dit...

M'he llegit el Tuset "En el nombre del cerdo" i la veritat és que és fluixot. Jo també he de confesar que sóc lectora compulsiva, ahir vaig arrasar a la FNAC.

Ahoi team ha dit...

buena recomendación de libros...Mr. Vertigo de Paul Auster , me lo leí de un tirón, emepcé y no pude parar hasta cerrarlo definitivamente. Vale la pena leerlo para darse cuenta de lo que somos y de que si perdemos ese don que nos da la vida "nos copnvertimos" en seres grises...

ex koala mir ha dit...

Jo m´he acabat el Brooklyn Follies .... m´ha encantat !!!!! Visca visca, he descobert el que seria FNACABACUS aqui a Bangkok !!! Salvaaaaaaaaada !!!!!! Em compraré el Mr. Vertigo .... em moro per llegir-lo !!!!!!!

Un petonas !!

Jo sóc adicta a taaaaaaaaantes coses: Nutela, cd´s de música, el cine .... tot ben sa !!! Be, d´insans també en tinc algún de vici .... lalala.

Grigri ha dit...

Re-Benvinguda mir!
Els meus vicis més insans ja els coneixes: escalar, pujar muntanyes, fer vies ferrates... jejejejejeje!!

El tema nutella a bkk, com el porten? Existeix?

ex koala mir ha dit...

El tema Nutela no el porten pas malament ... llastima que no tenen el tamany gran :-( Pero vaja, sobrevivireeeeeee !!!

Ja estic atacant un altre del Auster ... The Red Notebook.

Apali, bon cap de setmana !!!

l'home de la musica ha dit...

Hola, és important que mireu el ultim post que he penjat. lomemusic.