13 d’abril 2011

nova recepta

Avui no he tingut un dia massa galdós. D'entrada perquè he començat ja jornada a les 02:30h en ple atac de rinitis al·lèrgica que ha durat 12 hores, i seguint per tantes altres coses i cosetes del dia a dia que et van minant l'ànima. Tot plegat ha fet un gir quan he arribat a casa i m'he plantat a la cuina a experimentar un plat nou que feia dies que em rondava pel cap... i ha quedat prou bé, i estic contenta, i els nens han estat contents amb el resultat de l'experiment!!


Patata i ou gratinats amb salsa mornay

Ingredients (per 3-4 persones):
4 patates grans
3 ous

Per la salsa:
50 grs de formatge gruyere (ratllat)
200 grs de llet
100 grs de nata líquida
25 grs de farina
25 grs de mantega
nou moscada, sal i pebre al gust

Preparació:
Bullim (o coem al vapor) les patates tallades a daus grans, i també els ous. Quan les patates estiguin fetes les posem a una safata del forn, pelem els ous i els tallem també a trossos (jo ho he fet en 8 trossos cadascun). Els afegim a la safata del forn amb les patates.

Per la salsa posem tots els ingredients en un cassó i coem a foc lent, remenant constantment (o sovint) vigilant que no bulli. Uns 8 minuts. Passat aquest temps aboquem la salsa sobre les patates i posem formatge ratllat a sobre. Jo hi he posat gruyère i emmental.

Ho posem al forn, preferiblement preescalfat, a gratinar una mica.

I a menjar!!!



...No és un plat dels light, que diguem, però és fàcil de preparar, i està deliciós...

7 comentaris:

Albert ha dit...

M'ho apunto, supercuinera!

martachka ha dit...

Oh, ara que hem tornat a començar la dieta... per enèsima vegada!!! L'apunto per quan decidim saltar-nos-la ;)
Petons!!

Grigri ha dit...

martachka, el que heu de fer és adaptar les mides de la recepta i fer mitja patata per cadascun, i això sí, acompanyat d'una bona amanida!!!

albert, apunta apunta, i si la fas algun dia després m'expliques si ha triomfat o no entre la progènie!

òscar ha dit...

Estranyament tinc tots els ingredients per casa.

Estranyament avui faré un sopar no pre cuinat a La Sirena :)

Grigri ha dit...

m'alegra saber que he servit d'inspiració pel teu sopar òscar...

martachka ha dit...

Amb la dieta que fem, tenim 1 dia a la setmana que per dinar el tenim lliure, podem menjar el que vulguem!!! Així que quan tinguem un dia lliure que no coincideixi amb un dinar a casa els pares o els sogres, ja sé què faré... I res d'amanida, que ja ens surt per les orelles!!!

mir ha dit...

GriGri! Pensa amb les que no tenim forn !!!!! I vivim a una mitja de 35ºC diaris! Gràcies maca! :)

Baciones!