13 de gener 2011

Nova secció al bloc... a veure què dura...

Coca amb Pera i Plàtan

Ingredients:
3 ous (tamany L o XL)
150 grs de sucre
50 grs d’atmella molta (opcional, es podria substituir per 50 grs de sucre)
50 grs d’oli de girasol
1 natilla de vainilla
1 pera
1 plàtan
1 pessic de sal
170 grs de farina
1 sobre de llevadura
Pinyons per la cobertura

Preparació:
Primer de tot barrejem els ous i el sucre, i mirarem de que la barreja quedi un xic escumosa. Després afegim l’ametlla molta i tornem a barrejar mirant que quedi la mescla homogènia (si substituiu l’ametlla per sucre aquest pas no caldrà).

Seguidament afegiu a la mescla els 50 grs d’oli i la natilla de vainilla i torneu a barrejar.

A continuació aboqueu la fruita tallada a trossets ben petits (podeu fer-la triturada si preferiu no "trobar" la fruita, quedarà igualment bo). És important que els trossos no siguin gaire grossos perquè tenen tendència a baixar al fons de la mescla i no queden tan ben repartits dins la massa de la coca. Mescleu tots els ingredients altra vegada.

I finalment afegiu el pessic de sal, la farina, i el sobre de llevadura i mescleu amb molta cura (si pot ser amb una espàtula millor).

Aboqueu la barreja a un motlle prèviament engreixat (lleugerament, amb mantega o margarina a la base i parets). El motlle podria ser rodó (d’uns 24 cms de diàmetre) o bé un motlle rectangular tipus plum-cake.

I només caldrà repartir pinyons per sobre de la massa abans d’enfornar.

Cocció:
30 minuts a 180ºC

Variants:
Podeu substituir la natilla de vainilla per una natilla de xocolata, i variar les peces de fruita (amb poma per exemple, o orellanes de préssec..).

5 comentaris:

òscar ha dit...

No-no; jo diria ... a veure que dura la coca un cop estigui posada damunt la taula?

Grigri ha dit...

A casa només ha durat 3 esmorzars (surt una coqueta força gran eh!). :)

martachka ha dit...

Mmmm!!!! La setmana que ve, que encara estaré de vacances, la provaré...

mir ha dit...

i love la nova secció!

però pensa amb els que no tenim forn !!!!! :)

baciones chef!

Nona Mirona ha dit...

Mmmmm!!
Quina bona pinta, un dia d'aquests la faré.

Una secció molt dolça...